În Acest Articol:

Deschideri mai mari pentru a obține lumină naturală în timp ce respectă construcția, aceasta a fost ceea ce cititorii noștri căutau. O lucrare complexă care combină mărimea pietrei și a zidăriei.

Restaurarea unei case de releu în Périgord

Este în Dordogne că Manon Doucet și-a găsit casa visurilor sale, un fost han de coaching "unde totul trebuia făcut". Asistată de tovarășul ei și de familia sa, ea se angajează să o refacă cu o cerință: să respecte arhitectura Perigord. În interior, cititorul nostru planifică un aspect contemporan care implică mai multă lumină naturală. De aceea, se angajează lucrări majore de deschidere și extindere a golfurilor: "Am deschis fațada orientată spre sud pentru a ușura camera de zi și am planificat, de asemenea, un ochi de taur pe una din gabluri".. Și, respectul pentru obligațiile patrimoniului, "Nu a fost nicio problemă de instalare a ferestrelor glisante disproporționate, care ar fi distorsionat clădirea. Am ales să remake în mod identic cu învelișurile din piatră și brichetele", inclusiv căptușeala ușii de intrare, decorată cu brațe sculptate.

O stație de releu Perigord renovată: fost

Casa în suc propriu, înconjurată de o vegetație rămasă abandonată.

O stație de releu Perigord renovată: releu

Datorită muncii efectuate în interior, deschiderea ușii de intrare trebuie îmbunătățită.

O stație de releu Perigord renovată: care

Pe pragul ușii, două roți înconjoară o șifonetă: "Aceste stema ne-au făcut să înțelegem că am cumpărat un fost han de coaching".

"Sunt îndrăgostit de vechile pietre, iar cu prietenul meu am întâlnit acest han vechi de coaching și ne-am îndrăgostit de el".

O stație de releu Perigord renovată: pentru

Lucrarea începe cu o curățare corespunzătoare a împrejurimilor. Apoi, cititorii noștri dezmembrează vechea tamplarie.

O stație de releu Perigord renovată: pentru

Pasul delicat, demolarea: "Am făcut o gaură în peretele de deasupra deschiderii pentru a trece niște scânduri, apoi am pus popi pe fiecare parte pentru a susține cadrul". În interior, panourile ușii sunt căptușite cu blocuri de beton "pentru a consolida adâncimea de deschidere".

"Lucrez în industria construcțiilor ca un operator de metrou și am beneficiat de experiența și sfaturile colegilor mei și am citit mult și am cercetat Internetul pentru a mă asigura că nu mă înșel".

O stație de releu Perigord renovată: fost

Pentru fiecare incintă, asamblarea pietrelor tăiate începe cu o reglare a piesei de susținere. Acesta din urmă este așezat pe un mortar de nivel nemaipomenit.

O stație de releu Perigord renovată: pentru

Aplicarea pietrelor necesită mult manipulare și ingeniozitate pentru a le menține înainte de etanșare. A fost instalat un dispozitiv de ridicare, susținut de scânduri, pentru a facilita instalarea căptușelii.

O stație de releu Perigord renovată: care

Pietrele de granit din ușa veche sunt retezate, forate și răzuite, pentru a le consolida ancorajul și a le fixa pe pereții zidăriei, reasamblate în piatră.

O renovare pas cu pas

În cazul abordării acestui tip de muncă, riscul este să se scadă mai mult decât se aștepta: "Începem să demolam și ne dăm seama că nu este în stare foarte bună". Apoi eliminăm ceea ce trebuie să cădem, ceea ce, desigur, presupune lucrări de reconstrucție: "N-am mai făcut zidărie, dar nu mă sperie." Pentru a păstra ștampila casei, cititorii noștri decid, de asemenea, să facă anturajul de modă veche cu ajutorul pietrelor tăiate: "Pentru intrare, am reușit să folosim pietrele pe care le-am dezmembrat, dar pentru ferestrele pe care le-am cumpărat pietrele în carieră, nu am găsit una de dimensiuni bune." Proiectul nu exclude recuperarea, de exemplu pentru a obține brichetele de anturaj ale ochiului. Acesta din urmă este construit în regulile de artă folosind un șablon din lemn. Lucrare care va dura un an și jumătate. Tot cu metoda: "Am început lucrarea celei de-a doua ferestre și a ușii când a fost terminată prima fereastră pentru a nu slăbi fațada casei".

O stație de releu Perigord renovată: care

În ceea ce privește deschiderile din fațadă, cea a taurului este susținută în partea sa înaltă. Conturul a fost căptușit cu brichete de recuperare.

O stație de releu Perigord renovată: care

Intrarea îmbunătățită și-a recăpătat capul. Încălzirea, ca și cea a ferestrelor, este întărită și dublată: din lemn în interior, granit în exterior.

O stație de releu Perigord renovată: care

Lucrul în echipă pentru a construi șablonul. Se face în funcție de dimensiunile deschiderii ochiului de vită dintr-o palmă: conturul cercului trebuie să fie perfect.

O stație de releu Perigord renovată: fost

Integrat în fundul vestic al casei, caracatița aduce, într-un mod estetic, lumina naturală în interiorul podului.


Instrucțiuni Video,: